Fjällen, fiske och natur

Vår helikopter

Fjällen, fiske och natur

Fjällen i Sverige är en fantastisk plats för friluftsliv och vandring. Med sina höga berg, vidsträckta dalar och kristallklara sjöar erbjuder Sverige en unik miljö för både fiskare och vandrare.

Det är känt för sin rikedom och mångfald på fisk. Det finns flera olika arter av fisk att fånga, såsom öring, röding och harr. De många sjöarna och vattendragen är också hem till en mängd mindre fiskar och insekter som utgör föda för de större fiskarna. Det finns också möjlighet att fiska i älvar och strömmar, där man kan få riktigt bra med fisk.

Det är också en plats för att uppleva lugn på riktigt. De höga bergstopparna och vidsträckta dalarna erbjuder fantastiska vyer, och det är inte ovanligt att man kan se vilda djur som renar, björnar och lodjur. Under sommarmånaderna är berg och dalar täckta av färggranna blommor och grönska, medan vintern bjuder på en stillsam och snöig tystnad.

En annan fördel är att det finns flera vandringsleder och stigar som leder dig genom de mest imponerande landskapen. Oavsett om du vill ha en avkopplande promenad eller en mer utmanande vandring, finns det alternativ för alla. Det finns också möjlighet att campa eller hyra en stuga för en mer bekväm vistelse.

Sammanfattningsvis är det en fantastisk plats för avkoppling och tystnad i Sverige. Med sin unika miljö och mångfald av fiskarter erbjuder det något för alla fiskare. Det är en plats för att ladda batterierna, vandra i de vackra landskapen och kanske se några av Sveriges mest fascinerande vilda djur.

Toppklass testar fjällen, fiske och natur

Här har vi samlat våra bästa resor, vi jobbar ständigt med att uppdatera oss. Här kan ni läsa om våra resor som toppklass kan rekommendera!

Miekak

En av Sveriges mest anrika vildmarkscamper som ligger vid Piteälvens källflöden i Arjeplog Kommun.

Fiske på Miekak vildmarkscamp
 1. Toppklass
 2. Exceptionell
 3. Enastående
 4. Utmärkt
 5. Mycket bra

Sjön Njuosejaure

Toppklass flög från Miekak till Sjön Njuosejaure, en vacker sjö i Arjeplogs kommun i Lappland

Naturskön utsikt nedanför Sjön Njuosejaure
 1. Toppklass
 2. Exceptionell
 3. Enastående
 4. Utmärkt
 5. Mycket bra

Tält nedanför Tjuonajokk

Ensamma med tält och fiske i Kaitumälven, en biflod till Kalixälven som rinner förbi Tjuonajokk.

Kaitumälven med fjällen
 1. Toppklass
 2. Exceptionell
 3. Enastående
 4. Utmärkt
 5. Mycket bra

Se mer recensioner av resor här!