Warning: Undefined variable $options in /home/u745960643/domains/toppklass.se/public_html/wp-content/themes/shapely/inc/extras.php on line 766

Segla i Kroatien

Spanar på båtar i hamnen Resmål Europa

Segla i Kroatien

Toppklass var och segla i Kroatien, ett av de bästa seglingsdestinationerna i världen, med många öar, vackra vikar, historiska ruiner och fantastisk natur. Att segla i Kroatien är en dröm för alla som älskar havet och äventyr. Toppklass har haft turen att få uppleva det och det var en av de bästa resorna vi någonsin gjort. Vi hyrde en båt med några vänner och vi seglade längs den dalmatinska kusten och utgick från Split. Det var en vecka full av sol, vind, bad, fest och kultur.

En av de stora fördelarna med att segla i Kroatien är att öarna ligger nära varandra, så man behöver inte segla långa sträckor. Det gör det också säkrare och lugnare, eftersom vindarna är oftast milda och förutsägbara. Varje dag kunde vi välja mellan olika öar att besöka, beroende på vad vi kände för. Vi såg pittoreska byar, medeltida fästningar, romerska tempel och vackra kyrkor. Vi utforskade också några av de nationalparker och naturreservat som finns i Kroatien, som Brijuni, Kornati, Krka och Mljet. Där fick vi se fantastiska landskap, vilda djur och kristallklara sjöar.

Segla i Kroatien utgick från Split

Segla i Kroatien med kristallklart och djupa vatten

En annan sak som gjorde seglingen i Kroatien så speciell var att det var nästan direkt 60 meter djupt, man behövde verkligen inte var orolig för att gå på grund, sen även möjligheten att bada i det kristallklara och rena vattnet i Adriatiska havet. Vi kunde stanna i någon av de många vikarna som bara är tillgängliga med båt och njuta av den fridfulla atmosfären. Vi snorklade bland färgglada fiskar och koraller och simmade till små grottor och stränder. Vi hade också kul med att prova olika vattensporter, som paddling, surfing och jet-ski eller bara att hänga efter en tamp som släpade efter båten.

På kvällarna hade vi också mycket att välja mellan. Vi kunde antingen stanna på båten och laga vår egen mat, eller gå iland och prova någon av de lokala restaurangerna som serverade läckra rätter av fisk, skaldjur, ost och vin. Vi kunde också gå ut och festa med andra seglare eller lokalbefolkningen på någon av de många barer och klubbar som fanns på öarna. Vi dansade i grottor, slott och torn från 1500-talet. Har man tur kan man också få chansen att se några traditionella festivaler och konserter som anordnades på olika platser.

Att segla i Kroatien var verkligen ett äventyr som jag aldrig kommer att glömma. Det var en perfekt kombination av natur, kultur och nöje. Jag rekommenderar det till alla som vill ha en oförglömlig semester på havet.

Vi ger det betyget Enastående!

Se även andra resmål som Toppklass recenserat här

Toppklass

Lämna ett svar