Stadskällaren, Skellefteås första brew pub

Restauranger

Stadskällaren, Skellefteås första brew pub

Vi besökte Stadskällaren, restaurangen som vi hade hört mycket gott om. Vi anlände vid 18:30 och blev välkomnade av en trevlig servitör som visade oss direkt till ett bord. Han förklarade att vi kunde beställa vår dryck vid baren och att han skulle komma tillbaka för att ta vår matbeställning.

Att beställa mat och dryck på olika platser kan göra att det blir lite mindre försäljning av dryck. Men vi gick som beordrat till baren och blev imponerade av det stora urvalet av öl som fanns. Vi valde en lokal öl som såg god ut och gick tillbaka till vårt bord. Servitören kom snart och tog vår beställning. Vi valde båda hjort med potatismos och olika tillbehör som lät spännande. Han sa att det skulle ta ungefär en halvtimme innan maten var klar och att vi kunde njuta av vår öl under tiden.

Varmrätt Stadskällaren

Vi pratade och drack vår öl som var riktigt god och passade bra till den typ av mat vi hade beställt. Efter en halvtimme kom servitören med vår mat som såg fantastisk ut. Hjortköttet var mört och saftigt och potatismoset var fräsch och smakrikt. Tillbehören bestod av en god rödvinssås, timjan och karljohanssmör, bakad lök med vindelrökt fläsk, potatispuré och potatiskrisp.

Allt var perfekt balanserat och harmoniserade med varandra. Vi åt med god aptit och blev lagom mätta och belåtna. Under tiden vi åt kom ett band in och började spela covers som vi inte riktigt kände passade in och ljudet var lite högt så vi tog ingen efterrätt, vilket var lite synd. Annars var vårt besök väldigt mysig och trevlig.

Stadskällarens mysiga atmosfär

Stadskällaren är inredd i en rustik stil med träbord, stolar och fåtöljer. Det fanns också några soffor och fåtöljer där man kunde sitta och slappna av. Baren var ett blickfång med sin stora disk och sina många hyllor med olika flaskor. Det fanns ett stort utbud av öl och även öl från lokala bryggerier.

Personalen på Stadskällaren var vänlig och professionell, men det var lite svårt att se vem som jobbade där eftersom de inte hade några uniformer eller namnskyltar. De var klädda i vanliga kläder som inte skilde sig mycket från gästernas. Det gjorde det lite förvirrande när man ville få deras uppmärksamhet eller be om något.

Vi tyckte att restaurangen Stadskällaren var mycket bra och vi hade en trevlig kväll där. Maten var utsökt, drycken var god, servicen var bra och lokalen var mysig. Det enda som kunde förbättras var ljudnivån när bandet spelade och personalens klädsel som kunde vara mer tydlig.

För att se menyn och kontakta Stadskällaren klicka här.

Vi ger betyget Mycket bra!

Se andra restauranger som vi recenserat här

Toppklass

Lämna ett svar