Hotel Gamla Stan

Hotel Gamla Stan reception Hotell

Hotel Gamla Stan

Vi tillbringade två fantastiska dagar i Stockholm och bodde på Best Western Signature Hotel Gamla Stan. Det var ett perfekt val för oss som ville uppleva den gamla stadsdelen och dess historia, kultur och charm. Hotellet ligger mitt i Gamla stan, bara några minuters promenad från Kungliga slottet, Storkyrkan, Nobelmuseet och andra sevärdheter. Det finns också massor av restauranger, caféer och butiker i området som lockar med sina specialiteter och souvenirer.

Hotel Gamla Stan är ett av de äldsta i Stockholm och har en spännande historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Det har varit hem åt flera kända personer genom tiderna, som handelsmannen Johan Paul Hobelin, köpmannen Eric Osterman och turistbyrån Nyman & Schultz. Hotellet har även varit med om flera ombyggnader och renoveringar som har förändrat dess utseende och stil. Den senaste renoveringen gjordes 2019 med stor omsorg om husets originaldetaljer och kulturvärde.

Hotel Gamla Stans rum är mysiga och fräscha med en blandning av gammaldags charm och modern komfort. Rummet hade en skön säng med vitt sänglinne, en platt-tv med kabelkanaler, ett skrivbord med stol och gratis wifi för vårt arbete. Badrummet var modernt inrett med dusch, toalettartiklar från Rituals och mjuka handdukar.

Då hotellet är väldigt gammalt så var det lite lyhört. Vi hörde ibland våra grannar öppna och stänga dörrar samt sophämtningen på morgonen, men det är nog något man får ta när man bor mer eller mindre i ett slott. Vi tyckte att personalen var väldigt trevlig och hjälpsam under hela vår vistelse. De gav oss tips om vad vi kunde se och göra i Gamla stan samt hjälpte oss hitta dit vi skulle.

Frukosten i hotell gamla stan

Frukosten serveras i en källarvåning som är väldigt mysigt inredd. Det finns ett stort utbud av mat och dryck att välja mellan på frukostbuffén. Vi kunde smaka på olika sorters bröd, ost, skinka, korv, ägg, bacon, yoghurt, müsli, frukt, juice, kaffe och te. Frukosten var väldigt god och till vår belåtenhet.

Hotel Gamla Stan historia

Vi rekommenderar varmt detta hotell till alla som vill uppleva Gamla stan på nära håll och bo i en historisk miljö blandat med modern komfort.

Byggnaden på Skeppsbron 22 i Gamla Stan, Stockholm, heter Hobelinska huset (The Hobelin House) men kallas även Sundströmska huset. Hobelinska huset är uppkallat efter handelsmannen Johan Paul Hobelin och uppfördes 1670, baserat på den kända arkitekten Nicodemus Tessins ritningar. 1767 renoverades byggnaden enligt tidens mode av den dåvarande ägaren Eric Osterman, som var köpman och järnhandlare.

Ytterligare ett hundra år senare gjordes en totalrenovering som förändrade husets utseende helt av arkitekt Johan Fredrik Åbom. 1924 gjordes den sista ombyggnaden och det Hobelinska huset fick sitt nuvarande utseende. År 1909 flyttade Nyman & Schultz in i byggnaden som de första hyresgästerna. Soumibyrån, Stockholms och Skandinaviens första utländska turistkontor har även huserat här, de slog upp sina dörrar i huset 1926.

Idag drivs Hotel Gamla Stan av Vi Invest AB, ett bolag inom hotell- och fastighetsbranschen. Hotellet har varsamt renoverats för att bevara huset och dess historia. Stockholms gamla stadsmur har en gång i tiden passerat genom hotellets byggnader. Vägg- och takmålningarna från den tiden – vackra, handmålade mönster från en svunnen era – har bevarats och finns att beskåda i några av hotellets rum.

utsida hotell gamla stan

När vi var på besök jobbade man för fullt med att renovera fasaden och vad vi kunde se kommer det bli väldigt bra när det är klart. Det var inget som störde oss när vi bodde på hotellet förutom att man inte kunde se ut från receptionen.

Vi ger hotellet betyget Utmärkt!

Besök Hotel Gamla Stans hemsida här för bokning och kontaktuppgifter.

Table of Contents

Se våra andra recensioner av hotell här.

Toppklass

Lämna ett svar